Om oss

Vill du komma igång med skytte? I sådana fall har du hittat rätt. På den här hemsidan hittar du åtskilliga artiklar som skytte i allmänhet, men med huvudfokus på sportskytte. Tanken är att ge dig som läsare en grund att stå på, kanske framför allt för den som är ny inom sporten.

Det kan vara svårt downloadatt veta vart man ska börja, men här finns hjälp att få. Passa på att läs om alla de grenar som ryms inom begreppet sportskytte, för detta är en sport med oerhörd bredd där det finns någonting för alla, oavsett funktionshinder och ålder. Detta är trots allt en av få sporter där barn kan tävla mot veteraner och där kön överhuvudtaget inte har någon betydelse för prestation och resultat. Det finns, förutom de olika vapenslagen, en hel rad av olika grenar och klasser, vilket erbjuder stor variation även för den som ägnat sig åt skytte under många år. Här hittar du artiklar som överskådligt försöker reda ut de olika begreppen inom sportskyttet.

Här finns även artiklar om hur du går till väga om du själv vill äga ett vapen. Har du koll på vad som krävs? De flesta vet antagligen att man behöver en licens, men hur ansöker man och kan den återkallas.

Och så utrustningen förstås. Bortsett från ett vapen, vad är det egentligen man behöver? Den frågan kommer också besvaras om du läser vidare här på sidan. Det finns även en genomgång om vad som är tillåtet eller ej på tävlingar och träning.